En god dag i vuggestuen

Døren går op og ind kommer Marie samme med sin mor. Marie stiller sig stolt i døren, har lige lært at sige ”HEJ”. Hun smiler til pædagogen, der møder hende med et: ”HEJ Marie”. Sammen med sin mor, går Marie ud i gangen og tager sin jakke af. Marie skælder ud på mor, for Marie vil faktisk selv tage sine støvler af, det har hun nemlig øvet sig på.

I dag vinker Marie til mor gennem vinduet. Pædagogen har fundet et dyr, der kan sige en sjov lyd, den er med til at vinke farvel. Marie finder sin stol og sætter sig. Hun kigger rundt på de andre børn, der også sidder ved bordet. Der lyder et jubelskrig fra alle børnene: ”EDDERKOPPEN”. Nu ved Marie, at de skal til at synge sangen med edderkoppen. Hun ser de andre børn tager hænderne op i luften og laver fagter. En af pædagogerne går rundt til alle børnene med en edderkop i hånden. Den er heldigvis kun af plastik, så der sker ikke noget, når den bliver klemt lidt. Efter at have spist frugt får alle en klud. Den er god til at vaske hænder og mund med, men faktisk også hår, mave og øre.

Nu fortæller pædagogerne, at alle børnene skal ud og lege og hjælper med at finde tøjet frem. Det er svært at få det hele på, så de voksne vil gerne hjælpe med at vende støvlerne rigtigt og måske holde dem stille, så det er lidt lettere at få dem på. Det er sjovt at være ude. Der kan man lege i sandkassen, køre på motorcykler, gynge, klatre og en masse andre ting.

Da Marie igen kommer indenfor i vuggestuen, kan hun dufte den varme mad. Heldigvis er alle børnene kommet ind og klar til at spise. En pædagog viser maden til børnene, og fortæller hvad det er. I dag er det boller i karry. MUMS, det er altid et hit. Det er spændende selv at få lov til at være med til at skære maden ud. AV, det er varmt, husk at puste. Marie kan se, at Jens sidder og sover ved bordet. Han nåede heldigvis at få sunket den sidste bid mad først. Pædagogen skifter Jens og lægger ham i barnevognen for at sove.

Efter Marie har spist sin mad, begynder hendes øjne også at blive trætte. En af pædagogerne hjælper hende med at blive klar til at sove. Marie har sin ”egen” trækrybbe til at sove i, og hun ved, at bamsen venter på hende nede i krybben. Hun kravler selv op i krybben, pædagogen hjælper hende i selen, og hun putter sig godt ind til bamsen. Et hvil skal der til, og Marie ved, at når hun vågner, skal hun spise eftermiddagsmad med de andre børn, og bagefter er der ikke længe, til mor kommer igen.

Publiceret 18-02-2019